Köszöntő


Kedves Versenyzők!
Kedves Közönség!
Kedves Közreműködők!
 
A hétvégén ismét véget ér a bajnoki évad, mely idén is egy WRC versenyautó sebességével száguldott el, sok nagyszerű versenyt és izgalmas pillanatokat hagyva maga után. Mindannyiunk közös reménye, hogy a bajnokság egy sikeres ERC kandidálással ér véget és jövőre majd újra Magyarországon versenyezhet Európa élmezőnye.

Bízunk benne, hogy az évadzárót követően december elején 26. alkalommal is találkozhatunk Veszprémben az idei MIKULÁS RALLYE-n.
Köszönettel tartozunk mindenkinek, akik ebben a felfordult világban is segítik a verseny megvalósulását és a rendezvény által igénybe vett katonai területek használhatóságát. Nélkülük nem lenne lehetséges az idei verseny megrendezése.
Ugyan az MNASZ vezetése és az RSB még nem engedélyezte az idei versenykiírás megjelenését – ezért nem lehetséges a nevezések megkezdése – de reméljük, hogy hamarosan megszületik a jóváhagyás és megnyitják a nevezési felületet. Továbbra is bízunk az MNASZ és az RSB támogató, a hazai rali helyzetét tovább javító és építő szándékában és abban, hogy ennek mentén a Mikulás Rallye idei megvalósulásával szolgálhatja az autósport sikerének közös ügyét. Versenyeinkkel mindig igyekeztünk megfelelni az MNASZ, a versenyzők és a közönség elvárásainak! Továbbra is hiszünk a becsülettel elvégzett munka értékében. Mindenben próbálunk továbbra is megfelelni az MNASZ velünk szemben támasztott követelményeinek, de el kell ismernünk, hogy nekünk ez nehezebb mint sikeresebb rendező kollégáinknak.

Minden nehézség ellenére is bízunk abban, hogy 2022. december 4-én Veszprémben ismét lesz lehetőségünk kicsit kiszakadni a szigorú kötöttségek közül egy vidám és önfeledt rallye ünneppel. Sokat dolgozunk ezért és reméljük, hogy nem maradunk egyedül ezen szándékunkkal.

A Mikulás Rallye ugyan „csak” egy önfeledt játék, de nem szabad elfelejtenünk, hogy az autósport veszélyes üzem!
Ezért most is arra kérünk mindenkit, hogy az izgalmas pillanatok – és esetleg a forralt bor – okozta mámor közben se feledkezzen meg a legfontosabbról: a saját és mások biztonságáról.

Kívánjuk, hogy az idei Mikulás Rallye és a bajnoki évad emlékei kitartást és erőt adjanak addig, míg jövőre eljön egy új évad nyitánya és az első futamon újra találkozhatunk majd valahol Magyarországon.

Addig is gratulálunk minden bajnok-, és bajnoki helyezett versenyzőnek!

Lakatos Róbert
Mikulás Rallye
szervező bizottság vezetője
2022. november 14. hírek
vissza