Bútor nyerte a 26. Mikulás Rallye-t

Hogyan érezte magát és hogyan értékelte a 26. Mikulás Rallye-t az élboly, a következő mini interjúkból kiderül:


 
Bútor Róbert – Tagai Róbert (Citroen C3 WRC): „Nagyon jó volt, sokkal jobb mint a tavalyi, ahol a balszerencsés tesztünk után nem indultunk. Örülök, hogy karcmentesen célban vagyunk, kicsit azért izgultam, nehogy baj legyen így év végére, de azt mondhatom, hogy nagyon-nagyon jó verseny volt.
Kicsit szerencsénk volt az időjárással a pénteki teszthez és a tegnapi tréninghez képest is, sokkal jobbak voltak a pályák, úgyhogy abszolút élvezetes volt menni az autóval. Két defektet kaptunk, mindkettőt a Nagylőtéren: az első körben egy jobb elsőt, a másodikban egy jobb hátsót, sajnos jó pár másodperc bent maradt, de ettől függetlenül egy pici előnnyel tudtunk nyerni, ami nem feltétlenül volt cél, tényleg azért jöttünk, hogy egy jót autózzunk.
Remélem tetszett a nézőknek, megpróbáltam főképp ahol sokan voltak, például Királyszentistvánon is színezni amennyire lehetett. Nyugodtan megyünk karácsonyozni, nincsenek extra költségek amik elrontották volna az ünnepeket, úgyhogy rendbe rakjuk, letakarítjuk és jövőre megpróbálunk legalább három versenyen rajthoz állni!”
 
Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rallye2 Evo): „A második hely értékes, főleg ilyen csatában!
Azt nézve, hogy milyen autóhoz viszonyítva, az mindenképpen nagy eredmény! Azt gondolom a Mikulás Rallye-n már tudja a csapat ezt az eredményt, hogy mekkora különbséget tudunk kiautózni a mezőny többi versenyzőjéhez képest, már csak Veszprémben kéne gyorsulni, és tök jó lesz.
A jövő évben Magyar Bajnokság a célunk, meglátjuk hogy tudjuk összerakni, nyilván itt sok változó van a világban is, minden téren, reménykedünk, hogy az idei terveket tudjuk teljesíteni.”
 
László Martin, Berendi Dávid (Skoda Fabia Rally2 Evo): „Nagyon nagy élmény volt, először mentünk ilyen R5-ös autóval murván, így ezt a harmadik helyet nagyon jónak értékelem. Akik előttünk végeztek, tudtuk már az elején, hogy nem tudjuk megverni őket, harmadikok lettünk, az autónk karcmentes, nagyon örülünk,  boldogok vagyunk, hogy itt lehettünk.”
 
Cseh Vilmos, Kovács Zoltán (Skoda Fabia R5): „Folytatódott a balszerencsénk, kimentünk a második körre, és ugyanott defektet kaptunk, így megint csak nem volt tiszta gyorsaságink. Csak olyan kerék volt már nálunk, ami más mintázatú vagy kopott volt, nem tudtuk megmutatni sajnos egy normális gyorsaságin sem, hogy mennyi időt tudtunk volna jönni. Azt gondolom, hogy ez reális, mert nulla teszttel, kevés versenyzéssel, ez a negyedik hely is szerintem abszolút jó.”
 
Hevesi István, Bottyán János (Mitsubishi Lancer Evo6): „Nekem nagyon tetszett a verseny, az első három gyorson vagyis az első körben kicsit óvatosabban mentünk. Nem jött vissza az az érzés, nem voltam kellően bátor. A szervizben felszívtuk magunkat, hogy kicsit rátegyünk egy lapáttal, nagyon jól indult a négyes gyors, de a felénél kaptunk egy defektet, sikerült lejönnünk, de sok másodpercet bent hagytunk, így egy helyet visszacsúsztunk. Az utolsó kettőn igazából nem azt mondom, hogy maximumon mentünk, de megpróbáltam terhelni magamat, ahogy csak tudtam, de vigyáztunk a defektre, mert nem akartam még egyszer, nem volt még egy pótkerekünk.”
 
Osváth Péter, Heibling Lili (Mitsubishi Lancer Evo9): „A pálya nagyon jó, első körben egész jól mentünk, aztán a második kör első gyorsaságiján szétrobbant a felnink, szépen nyolc perc alatt kicseréltük. Ez nem egy nagy büszkeség, de tovább mentünk, nem sokkal később azonban a váltó bowden ugrott le, megheggesztettem, csakhogy a harmadikon le tudjunk jönni, sikerült, itt vagyunk és jól éreztük magunkat.”
 
26. Mikulás Rallye, GY6 eredmények:
1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Citroen C3 WRC)                            12:36.6
2. Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rallye2 Evo)               +7.0
3. László Martin, Berendi Dávid (Skoda Fabia Rally2 Evo)             +17.3
4. Cseh Vilmos, Kovács Zoltán (Skoda Fabia R5)                              +22.6
5. Tóth Tibor, Szabó József (Skoda Fabia Rally2 Evo)                      +44.6
6. Hevesi István, Bottyán János (Mitsubishi Lancer Evo6)             +50.9
 
26. Mikulás Rallye, összetett eredmények:
1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Citroen C3 WRC)                            45.56.0
2. Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rallye2 Evo)               +8.6
3. László Martin, Berendi Dávid (Skoda Fabia Rally2 Evo)             +1:05.0
4. Cseh Vilmos, Kovács Zoltán (Skoda Fabia R5)                              +1:43.2
5. Tóth Tibor, Szabó József (Skoda Fabia Rally2 Evo)                      +2:56.9
6. Hevesi István, Bottyán János (Mitsubishi Lancer Evo6)             +3:43.5
 
2022. december 04. hírek
vissza