Akár hóban is rajtolhat a 27. Mikulás Rallye

Hamarosan kezdődik a veszprémi murván a 27. EUROINVESTMETAL Mikulás Rallye. Ez a majdnem három évtizedes múltra visszatekintő futam mindig is nagy tömegeket vonzott, most sincs ez másként. Sőt! Mióta kiderült, hogy 2024-ben itt indul az ERC versenysorozat, az itteni pályák ázsiója tovább nőtt.


A 27. Mikulás Rallye menüjében ezúttal a két lőtér szerepel: a Kislőtér 19,55 kilométeres távján kétszer, míg a Nagylőtér 13,8 kilométerén háromszor teljesít a közel száz autós mezőny. A magyar bajnokság krémje mellett az Európa-bajnokság húzónevei is rajthoz állnak, Erik Cais és Filip Mares is tesztnek szánja ezt a versenyt a jövő évi nyitófutamra.

A verseny sava-borsát az adja, hogy itt nemcsak licenszes versenyzők indulhatnak, hanem amatőrök is. Gyakran jutalomút ez egy végigdolgozott idény után, ahol a támogatók, családtagok vagy barátok is kipróbálhatják élesben, milyen a jobb1-ben ülni a 80,5 versenykilométeres viadalon.
Szombat este hattól gördülnek át a versenyautók a rajtdobogón és vasárnap reggel 8:55-kor rajtol az első autó a Nagylőtéren.

A 27. Mikulás Rallye keretében a Pirelli sajtótájékoztatót tartott Veszprémben a jövő évi terveiről. Az eseményen bejelentették, hogy a Csomós Mixi-Nagy Attila páros a HRT Racing csapatában a Pirelli kettőseként folytatja a versenyzést. A duó az ORB-ben egy új fejlesztésű Citroennel, míg az ERC sorozatában egy Skoda Fabia-val indul majd. Ugyancsak a Pirelli támogatásával áll majd rajthoz a 2024-es idényben a László Martin-Bán Viktor kettős.
 
2023. december 09. hírek
vissza