A tempó és a látvány a cél a Mikulás Rallye-n!

 

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Citroën C3 WRC)
Az óriási szurkolótáborral rendelkező Bútor-Tagai kettős fél évvel a nyári Székesfehérvár-Veszprém Rallye, majd egy évvel nagy esése után, újra az ominózus pályán áll rajthoz álmai autójával. A többszörös magyar bajnok ismét örömautózásra készül a Citroën C3 WRC-vel. 
 
2022-ben eddig kétszer láthattunk a Mecsek Rallye-n és Veszprémben. Most újra ezeken a pályákon lesztek éles bevetésen.

Igen, mindkét versenyt nagyon élveztük, most indult a téli kis kétversenyes sorozatunk. A Santa Domenica Rally Show-n voltunk, sikerült megnyernünk, jó kis bemelegítés volt aa Mikulás Rallye-ra. Pénteken érkezünk a Mikulás Rallye tesztre. Már a pénteki nap is fontos a számukra, hiszen az ENEOS promóciójának nyertesei ülhetnek be a WRC-be navigálni. Majd indul a szokásos menetrend, szombaton tréning, vasárnap verseny, ahol ismét nagyon jó pályákon versenyzünk. A versenykiírás szerint, pont a két kedvencem, a Nagylőtér és a Kislőtér  szerepel, sőt Királyszentistván is benne van, amit szintén nagyon szeretek. Mindhárom pálya nagyon közel áll hozzám, és mindegyiket várom. 
 
Az autóval volt teendő? Hogy áll?

Az autó 100 %-os, teljesen fel van készítve, minden ugyanolyan, mint a Veszprém Rallye-n volt, annyi csak, hogy puhább keverékű gumikkal megyünk, mert az időjárás és a hőmérséklet ezt kívánja. 
Mindenképpen szeretnénk gondmentesen, de gyorsan menni. Egyáltalán nem fogok spórolni, megyek a látványra és a tempóra is, remélem nagyon sok ember lesz, és tudunk önfeledten autózni.
 
Az idei évben kitűzött terveiteket teljesítettétek?

2022-es célunk a pécsi és a veszprémi verseny és most a santa-domenicai is jól sikerült, mindet nagyon élveztük, így várom a záró futamot is, ami inkább „hobbistább” jellegű. Az előző megmérettetéseken se vívtunk élethalál harcot, próbáltunk látványosan és biztonságosan menni, de ez a mostani még inkább alkalmasabb erre. Tavaly sajnos nem tudtunk a Mikulás Rallye-n indulni, mert az előtte lévő teszten felborultam, és utána egy komolyabb újjáépítési procedúra zajlott. Nagyon sajnáltam, hiányzott, de remélem az idén ez sokkal gördülékenyebb lesz, és simán meg tudjuk ugrani a feladatot. A Santa Domenica Rallye show-n Makai Gergővel mentem, ő volt az alkalmi navigátorom, de a Mikulás Rallye-n visszaáll a régi rend, Tagai Robi fog navigálni.
 
2022. november 27. hírek, interjúk
vissza